Min baggrund

Fra papir til oplevelser

Jeg er oprindeligt uddannet grafiker. Det ligger til familien. Måske har vi tryksværte i blodet, for det grafiske arbejde har præget familien i generationer og kan spores helt tilbage til min tiptipoldefar, der blev udlært trykkersvend i 1807.

I forbindelse med finanskrisen mistede jeg mit arbejde som grafiker. Det sendte mig ud på en rejse både personligt og fagligt. Jeg skulle finde en ny vej i livet.

En mulighed dukkede op da Cphbusiness startede uddannelsen til Serviceøkonom på Bornholm. Det lød spændende!

Skolen introducerede mig for OPLEVELSESDESIGN. Det fangede virkelig min nysgerrighed. Pludselig ændrede “design” sig fra at handle om æstetisk og det vi ser med vores øjne, til også at fokusere på alle vores andre sanser. Hvordan føles det at bruge et produkt? Er det engagerende? Er det brugervenligt? Det var en helt ny verden der åbnede sig for mig. En drøm begyndte at tage form.

Oplevelsesdesign og lyst til fordybelse

Jeg vidste at jeg gerne ville arbejde med oplevelsesdesign, men jeg ville ikke flytte fra Bornholm. Og hvad gøre man så? For der findes ikke mange job af den type her på øen.

Da Cphbusiness åbnede overbygningen Innovation & entrepreneurship tog jeg igen chancen. Nu kunne jeg lære om hele processen fra idéudvikling til eksekvering. Jeg kunne igen tappe ind i den guldgrube af viden studiemiljøet stiller til rådighed. Jeg kunne igen få lov til at fordybe mig. Og, måske, kunne jeg her finde nøglen til en ny levevej.

Fra idé til virkelighed

Snart begyndte en ide at tage form…

Måske er der andre end mig der elsker viden og fordybelse? Måske kan de bornholmske historier formidles på en anden måde? Måske kan jeg gøre formidlingen mere fleksibel end den er i dag? Måske kan jeg kombinere mine grafiske kompetencer med min lyst til at skabe oplevelser?

Ideen til Udforsk Bornholm opstod. En udviklingsproces blev sat i gang – og et produkt tog form. Vejen har være lang og kringlet. Spørgsmålene er stadig mange, men nu prøver jeg. Forhåbentlig kan du lide resultatet…

Det første produkt er blevet en serie af turer der fortæller historien om det russiske bombardement af Nexø i maj 1945. Serien har fået navnet BOMBERNE OVER NEXØ.

Det føles lidt som en eksamen at slippe sin ide løs i verden… hvordan mon den klare sig? Jeg er meget nysgerrig efter at høre din mening, så kontakt mig endelig hvis du har ris, ros eller andre input der kan gøre en forskel.

De bedste hilsner
Vivi Lillie Gornitzka

Vivi Lillie Gornitzka. Foto Rikke Skov Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *